Mijn naam is Martine. Moeder van 2 én een bonuszoon, vrouw, dochter, zus, vriendin, ondernemer sinds 2013. Verliefd op mijn liefdes en gek op leuke dingen doen, mooie reizen maken, leuke mensen ontmoeten en het leven voluit leven.

De grote WHY in mijn werk is dat ik leiders en ambitieuze professionals graag help om de dingen te (gaan) doen waar ze echt blij van worden. Om daarin krachtige keuzes te maken, zodat zíj de regie hebben om het werk te doen en het leven te leven waarvan zij dromen. En niet ooit, maar vandaag!

Voordat ik startte als zelfstandige kon ik mijn WHY kwijt in het werk dat ik deed als Personal Assistant. Ik werkte voor diverse internationale corporates en faciliteerde vele managers en directeuren in het kunnen uitvoeren van hun werkzaamheden. Ik ontzorgde hen, zodat zij zich volledig konden focussen op wat zij het liefste deden. Ik zorgde ervoor dat alle processen goed liepen en dat we als een geolied team samen konden knallen.

In al die jaren in al die grote bedrijven zag ik ook hoeveel mensen er eigenlijk dagelijks op een automatische piloot leven. Hoe weinig mensen eigenlijk een duidelijk doel hebben. Later las ik ergens dat daar ooit door iemand onderzoek naar is gedaan en dat er inderdaad maar 3% van de werkende mensen een duidelijk doel heeft! Mijn gevoel klopte dus.

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap is altijd al een onderwerp geweest waarvan ik de boeken verslond. En van nature ben ik vrij intuïtief. En het volgen van die intuïtie heeft me ook altijd de juiste weg gewezen. Zo ook op een dag in september 2000. Lees maar eens. Uiteindelijk heb ik na een aantal studies, training en opleiding het roer omgegooid. Of eigenlijk helemaal niet, want mijn WHY is niet gewijzigd, ik heb alleen de vorm veranderd. En komt alles wat er de afgelopen 40 jaar op mijn pad gekomen is samen in mijn werk. Een mix van training, coaching, beproefde methodes, theorie, praktijk en vooral ook intuïtie. 

Wat ik je gun is werk waarvan jij gaat stralen. Dat je je pad (terug)vindt. Terugkomt bij jezelf en vanuit die kracht de wereld aankan. Dat heeft impact op je werk, op je persoonlijke leven, op je relaties, op je geluk, op alles. 

 • In het weekend sta ik langs de lijn, mijn zoon droomt van een carrière als voetballer en mag zijn talenten nu al ontwikkelen in de jeugdopleiding van PEC Zwolle…
 • Mijn dochter en ik schijnen nogal op elkaar te lijken, we worden daar regelmatig door wildvreemden op aangesproken…
 • Nogal wat passies in ons gezin, want mijn (knappe!) bonuszoon heeft de grote droom om één van de volgende succesvolle nederlandse DJ’s te worden…
 • In 2004 werd ik in Sevilla ten huwelijk gevraagd en ik ben inmiddels meer dan de helft van mijn leven samen met mijn man…
 • Op ultieme topsportmomenten of tijdens interviews met topsporters in het heetst van de strijd houd ik het vaak niet droog…
 • Ik verslind boeken over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap al vanaf de middelbare school…
 • Ik drink graag rood, maar een ijskoude Sauvignon Blanc sla ik ook niet over…
 • Mijn grote inspirators zijn o.a. Stephen Covey, Napoleon Hill, Simon Sinek, Brene Brown, Marie Forleo en mijn eigen mama…
 • Ik hou van lekker eten, maar ik kan niet koken. Dat doe ik dus ook (bijna) nooit :-)…
 • Ik denk dat ik een vorig leven gladiator in het Colosseum in Rome ben geweest…of het had een andere reden dat het zo’n impact op me had…
 • Ik sta iedere dag om 6 uur op en dan lees, loop of mediteer ik eerst voordat mijn dag echt begint